top of page
HHZL1868_edited_edited.jpg
HHZL1430-2.jpg

Stap 1 - Kalibreren

Natuurlijke stabilisatie. Het ruwe hout komt bij ons toe en wordt eerst gekalibreerd. Dit gekalibreerd hout wordt een tijd lang opgeslagen in een grote, open hal. Het hout kan hier stabiliseren op een natuurlijke en geleidelijke manier en dat komt de kwaliteit ten goede.

HHZL1907.JPG

Stap 4 - Uitsorteren

100% bruikbaar. Bij Lenzo houden we van perfectie en dat ziet u in onze eindproducten. (Kop)scheuren, pinholes, krommingen, … We halen zo veel mogelijk fouten eruit, zodat de plank 100% geschikt is voor zijn toepassing.

HHZL1436.JPG

Stap 2 - Splitsen en stabiliseren

Zagen. In deze stap zagen we de gekalibreerde balken tot planken. Deze “eerste versies” zullen in het proces verder behandeld worden op basis van de wens van de klant.

HHZL1679.JPG

Stap 5 - Inpakken

Inpakken en wegwezen. Met onze kwalitatieve verpakking en onze eigen vrachtwagens garanderen, verzekeren én beloven we dat het product in perfecte staat bij onze klanten geleverd wordt.

HHZL1598.JPG

Stap 3 - Schaven

Goed uitgerust. In deze fase verwerken we de planken tot een verfijnde plank met de exacte maten, een glad oppervlak, de juiste profielen, … Ons uitgebreid en gespecialiseerd machinepark, dat we zelf opbouwen en onderhouden, helpt ons om heel nauwkeurig te werken en om flexibel in te spelen op elke vraag.

Waarom Lenzo?

100 meter = 100 meter

Niets voor niets. Wist u dat er een hele procedure voorafgaat aan onze kwalitatieve eindproducten? We leggen graag even uit hoe wij komen van hout tot… hout.

Kennis van zaken.

Hout is van nature een topproduct, maar soms kan het een extra duwtje in de rug gebruiken. Met enkele specifieke houtbehandelingen kan de kwaliteit van hout aanzienlijk verbeterd worden. Lenzo heeft hiervoor de juiste ervaring en kennis. Wij geven graag dat extra duwtje in de rug.

HHZL1853.JPG

Impregneren als houtbewerking

In de autoklaaf wordt het hout onder druk geimpregneerd zodat het hout beter bestand is voor buitengebruik. Dit proces van houtbewerking is ideaal voor het verduurzamen van hout.

Thermisch behandelen

als houtbewerking

De thermische behandeling is een bijzonder procedé dat de duurzaamheid en kwaliteit van het hout spectaculair kan laten stijgen. In een oven met een temperatuur van minimum 200°C worden de voedingsstoffen uit het hout gebakken. Lenzo beschikt over de juiste professionele installaties én over de juiste kennis om deze houtbehandeling perfect uit te voeren.

thermische-ketel.jpg

Extra troeven.

HHZL1926.JPG

Slijperij

In onze eigen slijperij worden al de frezen en messen geslepen. Doordat alle kennis in eigen huis aanwezig is kunnen we snel inspelen op alle situaties.

HHZL1923.JPG

Eigen werkvoorbereiding

Door onze eigen ontwikkelde software worden al de werkopdrachten en voorbereidingen op voorhand ingevoerd en kan iedereen de volgende werkopdrachten volgen.

HHZL9479.jpg

Eigen vervoer

Lenzo beschikt over eigen vrachtwagens en trailers om al onze producten op een correcte manier bij onze klanten te leveren.

Geïnteresseerd in onze kwaliteitsproducten?

 Contacteer ons vrijblijvend en we vertellen u er alles over.

bottom of page