Mogelijkheden zonder grenzen

Van terrasplanken tot gevelbekleding, in verschillende soorten hout en met verschillende profielen. De mogelijkheden bij Lenzo zijn eindeloos. Wist u trouwens dat we ook helemaal thuis zijn in maatwerk? Of het nu gaat om grote houtpartijen of fijne gevelbekleding, we gaan steeds voor precisie en nauwkeurigheid.

 

We adviseren u graag in de beste keuze voor de toepassing die u zoekt. Contacteer ons gerust voor een afspraak.

Elk hout de beste versie van zichzelf 

Elke houtsoort heeft zijn eigen specifieke kenmerken die de kwaliteit ervan bepalen. Van duurzaamheid, tot stabiliteit. Sommige soorten hebben van nature een hoge duurzaamheid, het hardhout. Bij anderen is er een tussenstap nodig, een thermische behandeling. Een bijzonder procedé dat de duurzaamheid van het hout spectaculair kan laten stijgen. Een oven met een specifieke temperatuur bakt de voedingsstoffen als het ware uit het hout, wat de kwaliteit ten goede komt. Bij Lenzo beschikken we over de juiste, zeldzame kennis van dit unieke procedé. Op die manier zijn onze houtsoorten steeds van de allerbeste kwaliteit én duurzaam!

 • 1/2

  Padoek - hardhout

  Padouk is een duurzame maar schaarse Afrikaanse houtsoort. Het hout heeft een roodachtige kleur en krijgt een prachtige zwart-bruine kleur na verloop van tijd. Padouk is een stevige houtsoort, neemt weinig vocht op en wordt daarom vaak gebruikt voor buitentoepassingen zoals terrassen en gevelbekleding. Padouk is een van onze toppers.

 • 1/1

  Afrormosia - hardhout

  Afrormosia is duurzaam Afrikaans hout. Je herkent het aan haar subtiele, geelachtige kleur. De fijne textuur zorgt voor een gemakkelijke bewerkbaarheid. De mooie structuur van Afrormosia blijft ook na vergrijzing behouden. Toepassingen zijn gevelbekleding, terrassen, poorten, binnenmeubels, ...

 • Lenzo_padoek.jpg
  1/1

  Populier - Thermo

  Voor populierenhout blijven we iets dichter bij huis. De bomen groeien in Europa en zelfs in ons eigen land vind je deze soort. Het hout heeft een wit tot geelwitte, licht glanzende kleur. De gemakkelijke bewerkbaarheid maakt dat de houtsoort voornamelijk gebruikt wordt voor daktimmerwerk, skeletbouw, palletten en kisten. 

 • Lenzo_padoek.jpg
  1/1

  Ayous - Thermo

  Ayous is afkomstig uit Afrika. De houtsoort heeft een grijsachtige kleur, droogt snel, heeft weinig risico op scheuren en vervormingen, is noestvrij en gemakkelijk bewerkbaar. Ayous wordt vooral gebruikt voor binnentoepassingen, zoals sauna's, plafonds, meubels en muziekinstrumenten. 

 • Lenzo_padoek.jpg
  1/1

  RND - Thermo

  RND Thermo, ook wel gekend als grenenhout, heeft van nature geen hoge duurzaamheid, maar dankzij de juiste thermische behandeling die Lenzo uitvoert, wordt de kwaliteit opgewaardeerd. Het is een lichte, doch sterke houtsoort, gemakkelijk bewerkbaar en wordt gebruikt voor tallozen binnen- en buitentoepassingen.

 • Lenzo_padoek.jpg
  1/1

  WND - Thermo

  WND Thermo, ook wel gekend als vurenhout, heeft van nature geen hoge duurzaamheid, maar dankzij de juiste thermische behandeling die Lenzo uitvoert, wordt de kwaliteit opgewaardeerd. WND is licht én sterk, gemakkelijk bewerkbaar en wordt gebruikt voor tallozen binnen- en buitentoepassingen. 

 • Lenzo_padoek.jpg
  1/1

  Afzelia - hardhout

  Duurzaam, stabiel en gemakkelijk bewerkbaar. Dat is de Afrikaanse houtsoort Afzelia. De kleur van het hout varieert van lichtoker tot bruinrood. Afzelia is ideaal voor zowel binnen- (meubilair, parket) als buitenschrijnwerk (terrassen, gevelbekleding, poorten, ...)

 • 1/1

  Iroko - hardhout

  Iroko is duurzame, West-Afrikaanse houtsoort en heeft van nature een goudbruine kernkleur die verdonkert met de tijd. De structuur van het hout is fijn en gelijkmatig. Iroko is minder stabiel en een iets of wat wispelturige houtsoort. Het hout is geschikt voor buitentoepassingen zoals buitenschrijnwerk, gevelbekleding en tuinmeubelen, maar wordt ook gebruikt voor parket en trappen binnenshuis.

 • Lenzo_padoek.jpg
  1/1

  Western Red Cedar

  Western Red Cedar is een Noord-Afrikaanse houtsoort met kenmerken als licht en toch stevig en veerkrachtig. Bijkomend is het hout goed bestand tegen rotting en verwering wat maakt dat het geschikt is voor talloze buitentoepassingen. Van roosbruin tot chocoladebruin, in Western Red Cedar vindt u heel wat kleurvariatie.

Onze houtsoorten

Kwaliteit in alle soorten en maten

Bij houtschaverij Lenzo bieden we een uitgebreid gamma aan houtsoorten met elk specifieke eigenschappen en diverse toepassingen. We hebben zowel standaardhout als unieke soorten, steeds afkomstig van duurzame en verantwoorde houtkap. Want bij ons gaat kwaliteit boven kwantiteit. Daarom hechten we ook veel belang aan foutloos hout. We sorteren nauwkeurig en behandelen het hout zorgvuldig. Op die manier leveren we 100% hout van 100% kwaliteit.  

HHZL1857-2_edited.jpg

Geïnteresseerd in onze kwaliteitsproducten?

 Contacteer ons vrijblijvend en we vertellen u er alles over.

combinatielogo_esf_0.png
pefc_lenzo.png
fsc_lenzo.png

CONTACT

MENU

NIEUWSBRIEF

Brancardiershof 25

3550 Heusden-Zolder

T +32 11 53 01 00

F +32 11 53 01 01

info@lenzo.be

 • White Facebook Icon
 • White LinkedIn Icon